Monday, September 22, 2014

Boikot YAHUDI atau SHAKLEE?Assalamualaikum W.B.T kepada pembaca sekelian,

Dah lama rasanya hamba tidak berblog. Lama benar lenanya dibuai intan. Bila terjaga, terasa sengal satu badan. Terasa berat nak menaip bila dah lama tinggalkan. Tapi hamba gagahkan juga kerana hamba sekeluarga akan bersungguh-sungguh selagi mampu untuk memboikot barangan keluaran YAHUDI mahupun barangan syarikat yang menyumbang ke dana YAHUDI laknatullah.

 
 Pening-pening lalat hamba dibuatnya pabila memerhatikan keratan website yang dipaparkan di atas. Setelah hamba layari laman web Jewish United Fund, baru hamba sedar yang selama ini hamba memang telah tersalah boikot.

Pada pendapat hamba yang dhaif ni, semua benda pada permulaannya hukumnya adalah HARUS, sehinggalah ada dalil yang telah menentukankannya samada ianya HARAM, MAKRUH, SUNAT dan lain-lain lagi.

Dalam isu boikot ISRAEL, boikot SHAKLEE ni, hamba telah terkhilaf setelah membaca sebuah blog yang dimana tajuk entrinya adalah kenapa saya boikot shaklee?

Dengan serba sedikit pengetahuan yang hamba ada, hamba sekeluarga telah berjaya memboikot MILO, barangan NESTLE, MCDONALS, STARBUCKS, PEPSICO (Pepsi, KFC, Pizza Hut) dan lain-lain lagi.

Tanpa melakukan kajian dan perincian lebih mendalam, hamba juga telah memboikot SHAKLEE. Di mana selama ini ayah hamba telah mengamalkan supplemen Shaklee selama lebih kurang 15 tahun untuk penyakit kencing manisnya.

Pada hamba, kebanyakan pengedar-pengedar Shaklee dari peringkat atasan sudah tentu mempertahankan penggunaan Shaklee bermati-matian. Ialah, dah jadi sumber rezeki mereka kan. Takkan deme nak diam bila ada sumber yang mengatakan Shaklee memberi sumbangan kepada negara haram YAHUDI yakni ISRAEL.

Telahan hamba salah sebenarnya. Setelah membuat kajian yang lebih mendalam lagi seperti yang dianjurkan oleh para ustaz, hamba telah mendapat jawapannya setelah membaca blog ini ==========-> http://shimalatif.com/bukti-kaitan-antara-keneseth-israel-dan-shaklee/ dan juga penjelasan dari Roger Barnett sendiri di http://www.youtube.com/watch?v=ARbfR7ALEYI.

Hamba juga telah mencari di merata laman web Yahudi jika memang benar Shaklee ada menyumbang untuk mereka seperti di laman web JUF (Jewish United Fund). Seperti yang anda lihat di atas, hamba pun terkejut bilamana TOYOTA pun antara penyumbang besar kepada YAHUDI.

Hamba telahpun membuat carian di sana dan hasilnya amat mengecewakan. Shaklee tidak tersenarai di dalam penyumbang dana kepada YAHUDI.


Seperti yang hamba nyatakan tadi, selagi mana tidak dapat dibuktikan secara jelas tentang sesuatu perkara, makanya hukum tetap menjadi HARUS dan asalnya adalah boleh.


Hamba pun tidak mahu saudara seagama kita dilanyak oleh rejim Zionis. Makanya, hamba akan terus-menerus menentang dengan keupayaan hamba di bumi Malaysia ni, samada boikot, doa dan sumbangan akan tetap hamba salurkan kepada mereka.

Juga, bilamana didapati Shaklee terbukti benar lagi sahih antara penyumbang kepada Yahudi, maka dengan serta merta, hamba akan berhenti tanpa notis dari meneruskan perniagaan ini. 

Hamba juga berharap, jangan hanya kita memboikot barangan Yahudi kerana amarah kita kepada mereka, tetapi lebih afdhal kiranya kita memboikot budaya dan tatacara kehidupan mereka yang telah lama meresap dalam jiwa kita ini. 

Pada hamba lebih elok dan lebih berkesan bilamana kita BOIKOT CARA HIDUP YAHUDI. Nak tau lebih lanjut anda boleh ke laman Boikot cara hidup Yahudi atau produk Yahudi, mana lebih UTAMA?

Wallahua'lam.


Hubungi hamba untuk keterangan lanjut.

Thanks for reading...


KONSULTANSI PERCUMA
HARGA BERPATUTAN dan
PELUANG PERNIAGAN BERSAMA SHAKLEE.

Sila LIKE atau SHARE jika entri ini bermanfaat buat anda.